ОФІЦІЙНИЙ САЙТ РАХНІВСЬКОГО НВК
"ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ, ДНЗ"

СЛАВА УКРАЇНІ!
ЗНАЙШЛИ ПОМИЛКУ? НАТИСНІТЬ ТУТ
Субота, 18.01.2020, 19:56
» Меню сайту
» Розділи
Документація [3]
Інструкції [2]
» ПОДІЇ
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
» Статистика
» Пед ПРЕСА

Просмотреть увеличенную карту
Головна » Файли » Їдальня » Інструкції

Санітарні вимоги до інвентаря, посуду, тари, обладнання
[ Чтобы скачивать файлы зарегистрируйтесь, или войдите под своим логином ] ] 27.11.2016, 21:33

Санітарні вимоги до інвентаря, посуду, тари, обладнання

 

Для обробки сирих і готових продуктів використовують обробні дошки, виготовлені з широких дощок твердих порід дерева чи поліетиленових матеріалів. На бокових частинах обробних дошок і ножів має бути чітке:

 СМ — сире м'ясо,

 СР — сира риба,

 СО — сирі овочі,

 ВМ — варене м'ясо,

 ВР — варена риба,

 ВО — варені овочі,

 МГ — м'ясна гастрономія,

 X — хліб,

 КО — квашені овочі, оселедець,

 РГ— рибна гастрономія,

 3 — зелень.

 Без маркування використовувати ножі та обробні дошки заборонено.

 

Миття столового посуду ручним способом роблять у наступному порядку:

- видалення залишків їжі щіткою або дерев'яною лопаткою в спеціальні бачки для відходів;

- миття у воді з температурою не нижче 40 ° С з додаванням миючих засобів;

- миття у воді з температурою не нижче 40 ° С з додаванням миючих засобів у кількості (концентрації), в два рази менше, ніж у першій секції ванни;

- ополіскування посуду, вміщеній в металеві сітки з ручками, гарячою проточною водою з температурою не нижче 65 ° С або за допомогою гнучкого шланга з душовою насадкою;

- просушування посуду на решітчастих полицях, стелажах.

Миття скляного посуду і столових приладів виробляють в двосекційною ванні при наступному режимі:

- мити водою з температурою не нижче 40 ° С з додаванням миючих засобів;

- ополіскування проточною водою з температурою не нижче 65 ° С.

Вимиті столові прибори ошпарюють окропом з наступним просушуванням на повітрі.

Наприкінці робочого дня проводиться дезінфекція всього столового посуду і приладів 0,2%-ним розчином хлорного вапна або 0,2%-ним розчином хлораміну, або 0,1%-ним розчином гіпохлориду кальцію при температурі не нижче 50 ° С протягом 10 хв.

Категорія: Інструкції | Додав: Марго
Переглядів: 1404 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
» ДОПИСУВАЧІ
Марго


328 матеріалів
Tanysha


114 матеріалів
Ксенія


109 матеріалів
pashtepa26


11 матеріалів
» ПОШУК
» Погода в Рахнівці
Рахнівка 
» ...
Онлайн перекладач
поменять
» Курси валют
Загружаем межбанк от minfin.com.ua
» Сайт існує
Сайти педагогів НВК
  • Блог вчителя початкових класів Зоріної Лариси Василівни
  • Блог вчителя біології та хімії Буяр Наталії Іванівни
  • Блог вчителя англійської мови Терепенчук Світлани Василівни
  • Крок за кроком. Педагогічний досвід Шеверногої М.В.
  • Copyright MyCorp © 2020Зробити безкоштовний сайт з uCoz